8 نوع سبک رهبری
هیچ راهی برای تبدیل شدن به یک رهبر تجاری خوب وجود ندارد. آنچه به نقش می آورید و نحوه رهبری شما با شخص دیگری متفاوت خواهد بود. انواع مختلفی از رهبری وجود دارد، بنابراین مهم است که بهترین گزینه را برای شما انتخاب کنید. در اینجا چند سبک رهبری موثر وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد:
1. رهبری مقتدر
رهبران مقتدر یا مستبد به تنهایی و بدون نظر دیگران تصمیم می گیرند. این نوع رهبری بر داشتن کنترل کامل بر تصمیمات تیم تمرکز دارد. آنها ممکن است سریع تصمیم بگیرند حتی زمانی که ایده ها در بین اعضای تیم محبوب نیستند. یک رهبر مستبد به دقت کار تیم خود را مدیریت می کند و توجه زیادی به این دارد که آیا هر فرد انتظارات خود را برآورده می کند یا خیر.
2. رهبری بوروکراتیک
رهبران بوروکراتیک سیاست ها و رویه های سختگیرانه ای را برای خود و تیم هایشان تعیین می کنند. این نوع رهبری شامل تمرکز شدید بر روی نتایج و عملکرد، اعمال یک زنجیره سختگیرانه از فرماندهی و پاسخگویی به هیئت مدیره و/یا سهامداران است. یک رهبر بوروکراتیک فرآیندهای غیرقابل مذاکره ایجاد می کند و کارکنان را به مجموعه مشخصی از معیارها و اهداف نگه می دارد که به مدیر اجازه می دهد تا نتایج را دنبال کند.
3. رهبری دموکراتیک
رهبران دموکراتیک یا مشارکتی هنگام تصمیم گیری به دنبال نظرات تیمی هستند. اگرچه آنها مسئول تصمیم نهایی هستند، اما نظرات دیگران را نیز در نظر می گیرند که بازخورد، اجماع و مشارکت را در بین تیم تشویق می کند.
4. رهبری عدم مداخله
رهبران Laissez-faire یا “عدم مداخله گر” بر پروژه ها نظارت می کنند، اما به اعضای تیم اجازه می دهند خودشان تصمیم بگیرند و گردش کار را خودشان مدیریت کنند. آنها در صورت لزوم حمایت و تشویق می کنند، اما به کارکنان نمی گویند که چه کاری انجام دهند یا چگونه آن را انجام دهند.
5. رهبری خدمتگزار
رهبران خدمتگزار بر نیازهای تیم خود تمرکز می کنند بدون اینکه آنها را با نقش یا عنوان تعریف کنند. کارمندان احساس می کنند که شنیده می شوند و از آنها مراقبت می شود. رهبری خدمتگزار می تواند منجر به تصمیم گیری کندتر شود زیرا تمرکز اول بر اعضای تیم و در مرحله بعدی شرکت است.
6. رهبری استراتژیک
رهبران استراتژیک بر اطرافیان خود تأثیر می گذارند تا چشم انداز جمعی را بپذیرند. آنها تعیین می کنند که چه استراتژی ها و روش هایی به شرکت آنها کمک می کند تا رقابتی بماند.
7. رهبری تعاملی
رهبران تعاملی بر این باورند که کارمندان باید هر کاری را که به آنها محول می شود انجام دهند و از آنها انتظار دارند که دستورات آنها را به دقت دنبال کنند. رهبران تعاملی به جای تلاش برای کمک به رشد اعضای تیم خود، تنها بر این تمرکز دارند که مطمئن شوند همه سهمیه ها یا انتظارات خود را برآورده می کنند.
8. رهبری تحول آفرین
رهبران تحول آفرین بر تغییر تیم ها و شرکت ها تمرکز می کنند تا بهترین باشند. آنها یک چشم انداز ایجاد می کنند و آن را با تیم خود به اشتراک می گذارند تا همه در جهت یک هدف کار کنند. یک رهبر تحول آفرین الهام بخش تغییرات مثبت در محل کار است و ابزارهایی را که برای موفقیت به آن نیاز دارند را در اختیار تیم خود قرار می دهد.
سبک های مختلف رهبری را می توان در زمان های مختلف در یک کسب و کار استفاده کرد، اما برخی از ویژگی های شخصیتی برای همه رهبران مهم است. اینها عبارتند از: خودآگاهی – درک نقاط قوت و ضعف خود. قاطعیت – توانایی تصمیم گیری سریع در صورت لزوم.
سبک رهبری دموکراتیک یکی از مؤثرترین سبکها است زیرا همه را تشویق میکند در همه فرآیندها شرکت کنند، نظرات خود را به اشتراک بگذارند و بدانند که آنها را خواهید شنید. همچنین کارمندان را تشویق می کند که درگیر شوند زیرا می دانند که بازخورد آنها را خواهید شنید
پسورد فایل : گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید